UiTbuitenMidwest

UiT buiten Midwest tijdens de zomer

Op UiTinMidwest leveren onze tipgevers hard werk door telkens hun UiT-tips aan het grote publiek voor te schotelen. Al deze tips gaan normaal door in ons werkingsgebied (zijnde Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Moorslede, Staden, Hooglede en Lichtervelde).

Maar onze tipgevers gaan natuurlijk niet enkel uit in de eigen regio, maar ook ver daarbuiten. Daarom vroegen we hen waar ze deze zomer naartoe trekken. Voor welke cultuurevenementen hebben zij al hun kaartjes op zak? Welke concerten of voorstellingen willen ze je zeker aanraden? Je leest het hieronder!

 

  • 24 en 25 juni - Grensrock Menen

‘Gratis festival met mooie gevarieerde line-up.’ (Geert Defevere, Hooglede)

Meer info: www.grensrock.be

 

  • 1 juli -  September – Kunstenfestival Watou

‘Een heerlijke jaarlijkse uitstap! Je volgt een parcours langs 11 verschillende locaties waar je kan genieten van beeldende kunst en poëzie. Het thema van dit jaar is: ‘over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid’. Je bent vlakbij Frankrijk en midden de hoppevelden , als je dorst hebt, kan je kiezen tussen Picon en Hommel.’ (Marijke Bruneel, Izegem)

Meer info: www.kunstenfestivalwatou.be

 

  • 1 juli - 31 juli, Arena Nîmes

'Een tip voor muziekliefhebbers die deze zomer even naar Zuid-Frankrijk verkassen. Tijdens de maand juli kan je altijd prachtige optredens zien in de arena van Nîmes. Het prachtige kader, het (meestal) prachtige weer en het vakantiegevoel zorgen voor een onvergetelijke avond. Deze zomer kan je er onder meer London Grammar, Rammstein en Manu Chao aan het werk zien.' (Linde Vandekerckhove, Ingelmunster)

Meer info: http://www.infoconcert.com/salle/arenes-de-nimes-832/concerts.html

  • 6 juli – 9 juli - Spots op West

‘Voor de vijftiende keer organiseert OPENDOEK, passie voor theater, het charmantste en gezelligste amateurtheaterfestival in de Westhoek, op verschillende plaatsen in het centrum van Westouter. Spots op West staat voor locatietheater, tientallen groepen spelen een voorstelling in een theaterzaal, loods, schuur, stal, kerk, crypte, café, feestzaal of in open lucht...

Het programma staat online, je ontdekt in de verschillende secties alle fantastische voorstellingen, fenomenale groepen en acteurs, spetterende concerten en de vele randanimatie voor jong en oud.

Voor wie van theater, in de breedste zin van het woord, houdt een must... naast theater is er ruimte voor leuke babbels, een wandeling, een hapje en een drankje, een mix aan randanimatie en zoveel meer.’ (Marc Handsaeme, Lichtervelde).

Meer info: www.spotsopwest.org

 

  • 7/8/9 juli 2017 - Cactusfestival Brugge

‘Fantastisch en gemoedelijk festival aan het Minnewater in groen Brugge!’(Geert Defevere, Hooglede)

Meer info: www.cactusfestival.be

 

  • 6 juli tot 26 juli - Festival van Avignon

‘Wie richting Zuid-Frankrijk gaat, kan misschien de regio van Avignon kiezen en iets meepikken van de sfeer van dit mooie festival.’ (Marijke Bruneel, Izegem)

Meer info: www.festival-avignon.com

 

  • 27 juli – 5 augustus, TAZ (Theater Aan Zee)  

‘Curator Dirk Pauwels zal ons laten kennismaken met de jonge garde theatermakers en misschien zijn er ook nog een paar voorstellingen te zien die je het afgelopen seizoen gemist hebt die je hier kan meepikken. Een mooie zee-vakantie-theater-ervaring deze zomer.’ (Marijke Bruneel, Izegem)

Meer info: theateraanzee.be

 

  • 4, 5, 6 augustus - Dranouter Festival.

‘Ondertussen veel meer dan een folkfestival, maar na een zoektocht toch teruggekeerd naar de roots van de Heuvelandse trots. Familiefestival met veelzijdige affiche.’ (Geert Defevere, Hooglede)

Meer info: www.festivaldranouter.be

 

  • 4 augustus – 6 augustus – Euromarkt Sint-Niklaas

‘Dit is een markt die ik jullie persoonlijk kan aanraden omdat ik hem zelf al 2 keer heb gedaan. Daarom een beetje uitleg: De Euromarkt 2017 verenigt de 28 lidstaten van de Europese Unie op de Grote Markt van Sint-Niklaas en is daarmee uniek. Van vrijdag 4 tot zondag 6 augustus 2017 biedt de grootste markt van het land opnieuw een boeiend spektakel van producten, ambachten, geuren, kleuren, smaken en muziek uit alle landen van de EU: Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en natuurlijk België.Drie dagen lang wordt de binnenstad van Sint-Niklaas ondergedompeld in een Europese sfeer, met als extra een Europees muziekprogramma.

Je kan er een leuke dag van maken of zelfs een weekend. Zeker eens de moeite waard!’ (Viviane Vanrobaeys, Moorslede)

Meer info: www.euromarkt.be

 

 

 

 

 

 

Wanneer: 
woensdag, 21 juni, 2017 - 16:00