jamsessie

Open jamsessie op 16/9 in Izegem

Altijd al zin gehad om mee te spelen in een jazzcombo? Is freestylen je ding of wil je leren improviseren met andere muzikanten?  Het kan in Izegem!

 

Cultuurcentrum De Leest (Sint-Jorisstraat 62, Izegem) zet op zaterdag 16 september haar deuren wagenwijd open voor iedereen die er zin in heeft. In een ‘jazzy’ kroegsfeer kan elke muzikant zijn of haar gang gaan, Bruno Van der Haegen (jazzleraar Art’iz) en Joshua Dellaert (jazzleraar STAP) zorgen ervoor dat dit allemaal vlot verloopt.

We starten de avond om 20u met een ludieke ‘battle’, een krachtmeting tussen de leerlingen van de jazz-afdelingen van de muziekscholen Art’iz en STAP. Supporters zijn zeker en vast gewenst! Daarna kan de jam van start gaan. Inschrijven is niet nodig, breng enkel jullie muziekinstrument mee.  Iedereen kan gebruik maken van een drumstel, een keyboard en een gitaar-en basversterker.

 

Belangrijk: voor de muzikanten die nog niet (goed) vertrouwd zijn met het jammen, serveren we graag enkele ‘hapklare’ brokjes: kant-en-klare partituren (per sectie) van 15 klassieke jazz-songs, opgedeeld in 3 niveaus. De partituren kan je hier downloaden.

Probeer de nummertjes eens uit tijdens de zomermaanden, en trommel alvast jullie (muzikale) vrienden en kennissen op, er staat geen leeftijd op!

 

De jazzbattle en jamsessie vormen het startschot van Jazzcircuit'17, dat jazz tot in de verre uithoekjes van de regio Roeselare brengt. Bram De Looze, Antoine Pierre, Kleptomatics en vele andere komen onze cultuurzalen verwarmen, check het programma en bestel je tickets!

 

 

Wanneer: 
zaterdag, 16 september, 2017 - 20:00