VOORDRACHT: 'Fermentatie'

18 +
Van noodzaak tot kunst... vloek of zegen... van brood tot meststof...

Fermenteren is niet nieuw, het is een eeuwenoude verwerkingstechniek die sinds enkele jaren terug volop in de belangstelling staat.

In deze lezing leer je onder meer hoe fermentatie goed is voor de dagelijkse gezondheid, wat de wetenschap is achter het "rottingsproces" en allerhande tips & trics om zelf thuis aan de slag te gaan.

Maak kennis met een heleboel verschillende soorten bekende fermentaties: zuurkool, bier, wijn, kaas, brood, azijn,... Maar ook met enkele minder bekende culinaire ontwikkelingen zoals: kombucha, kimchi, miso, kefir, tofu, tempeh, tamari,...
Voedselresten kunnen met behulp van fermentatie ook ecologisch verwerkt worden tot meststof voor in de tuin. En zo is de cyclus rond!

Mariolka Clabau, herboriste en zaakvoerster D.I.Y. Gifts & Crafts, voert het woord.

Deelname: € 3 voor 24/01, € 3,50 aan de deur (inclusief 2 hapjes en drankjes)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Woon - en zorgcentrum Maria's Rustoord (Dadizele)
Beselarestraat 15
8890 Moorslede

donderdag 31 januari 2019 om 14:00

€ 3,0 Basistarief: 3,00 €
dienstencentrumpatria@skynet.be
0478/52 09 57
Lokaal Dienstencentrum Patria