HARLEY treft STEINWAY - pianoconcerten

PIANORECITAL in showroom HARLEY-DAVIDSON

Stiekem droomt klaviervirtuoos Timur SERGEYENIA van in zijn jeugdjaren van een HARLEY-DAVIDSON. Nu wordt hij met een HARLEY tot bij een ander icoon gebracht, een STEINWAY concertpiano, het paradepaardje onder de piano's.

Timur SERGEYENIA (Minsk 1969):
in 2017 viert de briljante klaviervirtuoos Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7- jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Inmiddels concerteerde hij wereldwijd meer dan 2000 maal. Hij maakte vooral grote carrière in Duitsland waar hij nog maandelijks optreedt. Momenteel leidt hij zijn eigen kamerorkest ‘Timur und Seine Mannschaft’. Sinds 2013 is Timur Sergeyenia docent piano aan de LUCASchool of Arts (Campus Lemmensinstituut, Leuven) en tevens professor voor piano aan de Internationale muziekacademie “Theodor Leschetizky” in Wenen (decaan faculteit piano).
Van de pianist wordt gezegd dat hij de verfijning van de klassieke musicus met de onstuimigheid van een hardrock-icoon combineert.

PROGRAMMA:
- L. v. Beethoven: Sonate nr.8 "Pathetique"
- F. Schubert/F. Liszt: Erlkönig, Auf dem Wasser zu Singen
- F. Liszt: Hongaarse Rapsodie Nr. 2
- F. Mendelssohn-Bartholdy: 2 liederen zonder woorden
- F. Chopin: Fantasie Impromptu - Andante Spianato & Grande Polonaise Brillante
- E. Granados: Cordoba
- M. De Falla: Ritual fire dance
- P. Tsjaikovski: Meditatie
- S. Rachmaninov: Moment musicaux
- T. Sergeyenia: Russian Rhapsody

INFO: www.oekeneNV.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

HARLEY-DAVIDSON showroom
Kachtemsestraat 253
8800 Roeselare
This event is finished.
€ 15,0 Basistarief: 15,00 €; Incl. receptie: 15,00 €; Incl. receptie ADD: 18,00 €; Incl. receptie min. 25 j.: 10,00 €; Ticketprijs voor beide concerten op 5 & 12 okt.: €25 (info: www.oekeneNV.be): 25,00 €
oekeneNV@live.be
www.oekeneNV.be
Telefoon: 0475239801